Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü

Doç. Dr. Zeynep Medine ÖZMEN'in Yürütücülüğünde TÜBİTAK 1001 Projesinin Eğitimi Gerçekleştirildi

Doç. Dr. Zeynep Medine ÖZMEN’in yürütücülüğünde 220K338 nolu "Ortaokul Matematik Öğretmenlerinin İstatistiği Öğrenme Bilgilerini Geliştirmeye Yönelik İstatistiksel Süreç Temelli Bir Eğitim Programının Tasarlanması, Uygulanması ve Değerlendirilmesi" başlıklı TÜBİTAK 1001 projesi kapsamında İzmir, Samsun ve Trabzon illerinden 19 ortaokul matematik öğretmeninin katılımı ile öğretmenlerin istatistiği öğretme bilgilerini geliştirmeye yönelik eğitim programı 12-17 Kasım 2023 tarihleri arasında Trabzon Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Öğretmenlerin aktif katılımı ile gerçekleştirilen bu projenin eğitim programı  sürecinde istatistik öğretimine yönelik önemli fikirler, senaryolar, etkinlikler ve teknoloji  kullanımına yönelik bir eğitim programı sunulmuştur. Öğretmenlerin istatistik öğretimine yönelik bilgilerini genişleten, farklı öğretimsel uygulamalar deneyimlemelerine imkan veren ve farklı bakış açısı kazandırmayı amaçlayan bu eğitim programı sürecinde nitelikli kazanım ve çıktılar ortaya koyulmuş, sınıflarda öğretmenlerin istatistik öğretiminin daha aktif olacağı ve veri bilimini inşa edecek yönde gelişeceği temennisiyle sonlandırılmıştır.